Site icon Életem ételei

Húsvéti piskóta meglepetéssel

Próbálkoztam már korábban is süti a sütiben különlegességgel  (Meglepetés a muffinban):) , most elkészült a húsvéti verziója. Könnyű elkészíteni, viszont azt nem mondom, hogy nem időigényes, de hát nézzetek rá, megéri. 🙂 El tudom képzelni egy masszívabb, mondjuk egy kevert tésztával, de a piskótát is szépen ki lehetett szúrni. Ezzel aztán bátran lehet kísérletezni, variálni akár a külső, akár a belső formát.

A recept megjelent a Kifőztük magazin áprilisi számában is.

 

Hozzávalók egy 25cm-es, téglalap alakú sütőformához

A kakaós piskótához:

A vaníliás piskótához:

Elkészítés:

  1. A kakaós piskótához a tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját habosra keverjük az édesítővel. A fehérjét csipet sóval kemény habbá verjük.

  2. Hozzákeverjük a fehérjéhez a tojássárgáját, majd beleszitáljuk és óvatosan eldolgozzuk a sütőporral elkevert lisztet és a kakaót.

  3. Kivajazott és sütőpapírral bélelt sütőformába tesszük, 180 fokra előmelegített sütőben 25 percig sütjük.

  4. Kihűtjük a piskótát, majd kb. 1-1,5 cm-es szeleteket vágunk belőle és a szeletekből nyuszi formájú sütikiszúróval nyuszikat készítünk.

  5. A vaníliás piskótához a tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját habosra keverjük az édesítővel, a vaníliakivonattal, belekeverjük az alaposan megmosott citrom levét és héját. A fehérjét csipet sóval kemény habbá verjük.

  6. Hozzákeverjük a fehérjéhez a tojássárgáját, majd beleszitáljuk és óvatosan eldolgozzuk a sütőporral elkevert lisztet.

  7. Kivajazott és sütőpapírral bélelt sütőforma aljára öntünk egy keveset a tésztából, ráhelyezzük szorosan egymás mellé a nyuszi figurákat, hogy ne dőljenek el, majd ráöntjük a tészta többi részét is.

  8. 180 fokos sütőben 35-40 percig sütjük.

 

Exit mobile version