Site icon Életem ételei

Rakott zöldbab rizs nélkül

Rakott zöldségeket nagyon szeretek készíteni, egyszerű, gyorsan megvan, sokféleképpen lehet variálni. Ezt is sikerült reggel, munka előtt összedobni úgy, hogy készült hagyományos és rizs nélküli verzió is.

Hozzávalók:

Előmelegítettem a sütőt 180 fokra. Közben kevés vízben, fedő alatt megpároltam a zöldbabot, kb. 5-8 percig. Kevés kókuszolajon hagymát pirítottam, majd hozzáadtam a darált húst, jól megfűszereztem, fehéredésig pirítottam, majd jött a fokhagyma és egy kevés víz, hogy szaftos legyen. Egy hőálló tálat kivajaztam, majd rétegeztem a zöldbabot és a darált húst.

A tetejét sokféleképpen lehet variálni. Kikeverhetünk tejfölt tojással és sóval, borssal, ezzel borítsuk le. Ízlés szerint mehet még rá reszelt sajt is. Tejföl helyett keverjünk ki tojást reszelt sajttal és ezt öntsük a tetejére. A felfújt verziója is egészséges és finom, amikor is felvert tojásfehérjében forgatjuk meg az egészet és úgy sütjük meg.

Bármelyiket is választjuk, 30 percig süssük még előmelegített sütőben, amíg szép piros lesz a teteje.

Exit mobile version