Ezzel a sütivel már van néhány közös sztorink, az elmúlt években jó párszor megsütöttem, sokszor sikerült nagyon jól, néhányszor kevésbé jól és olyan is volt, hogy nem akart megsülni. Talán emiatt nem a kedvencem, valamiért mindig újra és újra megsütöm, biztos mert olyan szép. 🙂 Amikor jól sikerül, akkor viszont tényleg megéri.
Az eredeti receptet a Mézeséleten találtam:
http://mezeselet.blogspot.hu/2013/04/zabpelyhes-epres-pite_6.html
Hozzávalók:
-
14 dkg zabliszt / rizsliszt / gluténmentes lisztkeverék (zabliszttel volt eddig a legjobb)
-
10 dkg zabpehely (finomra darált)
-
2 tk. sütőpor
-
10-15 dkg édesítőszer
-
2,5 dl joghurt/tej
-
1 tojás
-
1,5 dl olaj / 15 dkg vaj vagy kókuszzsír
-
gyümölcs ízlés szerint
Összekeverjük egy tálban a nedves hozzávalókat: a tojást, a joghurtot, a vajat/olajat/kókuszzsírt, majd hozzáadjuk a sütőport. Adjuk hozzá a lisztet, a zabpelyhet és az édesítőt. Keverjük jól össze, majd öntsük 25-35 cm-es tortaformába vagy tepsibe (ha nem szilikonos, akkor kivajazott). A tetejére tegyünk gyümölcsöt, amit előtte forgassunk meg kevés lisztben, hogy ne áztassa el a sütit. Előmelegített sütőben, 180 fokon süssük 40-45 percig.