Zserbó energiaszelet sütés nélkül

Ez a klasszikus az eredeti verziójában a legtökéletesebb, még úgyis, ha kissé kalóriadús és időigényes. A dió-baracklekvár-csoki kombinációjával viszont készíthetünk hasonló ízvilágú édességet könnyen, gyorsan, akár sütés nélkül is. Mint például ez az energiaszelet, amit természetesen golyó formájában is elkészíthetünk, akár az egészet bevonhatjuk csokival, persze csak ha nem figyelünk a kalóriákra. Tízóraira, uzsira jó választás, együnk mellé egy almát és próbáljuk meg ne egyszerre felfalni az egészet. Közel a bikiniszezon… 🙂

Hozzávalók:

  • 50 g zabpehely
  • 50 g dió
  • 130 g aszalt sárgabarack
  • cs.só
  • 2 evőkanál házi baracklekvár
  • kb.50-80g olvasztott csoki
  • diódarabok a tetejére

Elkészítés:

  1. Az aszalt barackot áztassuk be langyos vízbe kb. 10 percre, majd szűrjük le.
  2. A zabpelyhet, a diót, az aszalt barackot és a sót aprítógépben daráljuk le.
  3. Egy kisebb formát béleljünk ki sütőpapírral. Én egy 12x18cm-es műanyag dobozt használtam. Öntsük a masszát a formába és egyengessük el, hogy mindenhogy egyformán legyen.
  4. Kenjük meg baracklekvárral.
  5. Olvasszunk meg vízgőz felett kevés étcsokit, öntsük a lekvár tetejére. Szórjuk meg durvára vágott vagy darált dióval és tegyük be a hűtőbe legalább 15 percre, amíg megdermed a csoki.
  6. Vágjuk fel tetszés szerinti darabokra és fogyaszthatjuk is.
csokis csok2kglutenmenteslaktozmentesnyerstojasmentesveganzsirszegeny

Ha tetszett, nézd meg ezeket a recepteket is:

Van a témához kapcsolódó gondolatod? Írd le hozzászólásban

Shopping Cart

Discover more from Életem ételei

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading

Scroll to Top