Sütőben sült lazacfilé avokádós paradicsomsalátával

Extrának tűnhet, pedig semmi extra. Tök egyszerű alapanyagok, 20 perc alatt kész van az ebéd, mégis egy nagyon különleges ízkombó a végeredmény. Isteni volt, én felvettem a 20 perces ebéd listámra. 🙂 A kísérő hideg saláta miatt a meleg nyári napokra pont jól jön. Ha szereted, egy kevés jalapeno paprikával dobd fel a salátát.

Hozzávalók 4 adaghoz:

  • 400 g lazacfilé
  • 1 kisebb lilahagyma
  • 1 avokádó
  • 2-3 db paradicsom
  • só, bors
  • 1 (kezeletlen) citrom
  • köretnek 320 g vadrizs

Elkészítés:

  1. A sütőt előmelegítjük 200 fokra.
  2. A lazacot sózzuk, borsozzuk és egy citromkarikával a tetején, hőálló tálban 20 percig sütjük a sütőben.
  3. Közben kétszeres mennyiségű, sós, forrásban levő vízben 15-20 perc alatt megfőzzük a rizst.
  4. A salátához a hozzávalókat apró kockákra vágjuk, összekeverjük, sóval és borssal fűszerezzük. Tálalásig hűtőbe tesszük.
cukormentesglutenmenteslaktozmentesmogyoromentesnyartojasmenteszsirszegeny

Ha tetszett, nézd meg ezeket a recepteket is:

Leave a Reply