Szuperegészséges kivis-málnás pohárkrém (nemcsak) nemzeti ünnepre

Bár ez a pohárdesszert a mai napra készült (hiszen tudjátok, hogy szeretek játszani az étellel 🙂 ), nemcsak a nemzeti ünnep napján érdemes elkészíteni, ugyanis amellett, hogy látványos, guszta és nagyon finom, tele van vitaminokkal és értékes ásványi anyagokkal, kalóriaszegény, így ideális választás tízóraira vagy uzsonnára. A joghurt-gyümölcs-keksz kombó a legokosabb nasi, ha odafigyelsz az alakodra és az egészségedre. A középső réteg túrókrém is lehet, vagy amennyiben nem diétázol és egy laza hétvégi desszertet keresel a családnak, akkor mascarpone krém, esetleg fehércsokival turbózva. 🙂

Hozzávalók 1-2 pohárhoz:

  • 2 kivi
  • 3-4 evőkanál görög joghurt
  • 1 teáskanál méz / juharszirup
  • egy marék málna (most fagyasztott)
  • néhány szem liofilizált, fagyasztva szárított málna (elhagyható, nagyon feldobja)
  • 1 evőkanál darált korpvit keksz

Elkészítés:

  1. A fagyasztott málnát felolvasztjuk, lepürésítjük, ízesítjük a mézzel. A kivit aprítógépben vagy botmixerrel szintén pürésítjük.
  2. Egy pohárban rétegezzük a kivipürét, a joghurtot, a málnapürét. A tetejére néhány szem friss vagy fagyasztva szárított málna kerül és szórjuk meg darált keksszel, amit a rétegek közé is tehetünk.
mogyoromentesnyerstojasmenteszsirszegeny

Ha tetszett, nézd meg ezeket a recepteket is:

Leave a Reply