Zabpelyhes banánpalacsinta

A banánnal az esetek nagy részében úgy járok, hogy megvesszük, amikor még szép, kemény, kicsit talán éretlen is, aztán vagy megesszük vagy nem, de inkább nem. Amikor már puhul és feketedik a héja, akkor jövök rá, hogy magában megenni már nem az igazi, kidobni meg sajnálnám, így hát készítek belőle valamit. Régebben nem szerettem a banános desszerteket, egyszerűen nem tudtam hova tenni, hogy banán íze van mondjuk egy kenyérnek. 😀 Viszont most már nagyon a szívemhez nőtt, sőt ez így, a sok nyári gyümölccsel nekem egy ideális reggeli.

Hozzávalók kb.25 db kisebb palacsintához:

  • 2 érett banán
  • 2 tojás
  • 1,2 dl mandulatej
  • 100 g zabpehely
  • 1 tk sütőpor
  • 1 tk fahéj
  • kevés olaj a sütéshez

Elkészítés:

  1. A hozzávalókat turmixgépbe tesszük és simára turmixoljuk.
  2. Egy palacsintasütőt felforrósítunk, vékonyan megkenjük olajjal (minden sütés előtt) és hármasával kisütjük rajta a palacsintákat.
cukormenteslaktozmentesmogyoromentesnyarzsirszegeny

Van a témához kapcsolódó gondolatod? Írd le hozzászólásban

Shopping Cart

Discover more from Életem ételei

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading

Scroll to Top