5 perces eperbomba sütés nélkül

Bár úgy a legjobb enni az epret, hogy fogod az eperrel teli tálat, ölbe veszed és nekiesel, ezt csak addig lehet csinálni, amíg friss. Épp ezért le szoktam pürésíteni egy részét, hogy nyerjek neki pár napot. Most golyókat gyúrtam belőle, és nem véletlenül kapta az eperbomba nevet, ugyanis egy ízbomba az egész. Ezt még fokozhatjátok úgy is, hogy tesztek egy fél epret a közepébe vagy adtok hozzá egy kis fagyasztva szárított (liofilizált) epret is. De ez a lusta verzió is isteni volt, miért is ne epersmoothie-val ettük. 😀

Hozzávalók 8 db golyóhoz:

  • 90 g zabpehely darálva
  • 10 g kókuszreszelék (vagy helyette dió,mandula,zabpehely) + 10 g a forgatáshoz
  • 1 tk chia mag (elhagyható)
  • 4-5 evőkanál eperpüré (tisztított, lepürésített friss eper)
  • 1 evőkanál juharszirup vagy méz

Elkészítés:

  1. A hozzávalókat összekeverjük, kézzel diónyi golyókat formázunk, majd kókuszreszelékben meghempergetjük. Fogyasztásig hűtőben tároljuk.
laktozmentesmogyoromentesnyarnyerstavasztojasmentesveganzsirszegeny

Van a témához kapcsolódó gondolatod? Írd le hozzászólásban

Shopping Cart

Discover more from Életem ételei

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading

Scroll to Top