„Húsvéti csoki-pusztító” muffin

Napok óta azon kapom magam, hogy rájárok a csokitartalékra és megakad a szemem a csokis sütis képeken, úgyhogy valamit nekem is muszáj volt sütnöm. 🙂 Ilyen esetekre jól jön a maradék húsvéti (vagy Mikulás) csoki. Ez a recept az én alap muffin receptem, nagyon bevált. Tökéletes állaga van és az egész előkészítéséhez csak 5 perc kell.

Hozzávalók (12 db-hoz):

  • 27 dkg liszt (most vegyesen durumliszt és tönkölyliszt)
  • 100 g cukor vagy édesítőszer
  • 2 tk. sütőpor
  • 2 közepes tojás
  • 2 dl tej
  • 70 ml olaj
  • 1 csepp vanília aroma
  • kb. 100-150g étcsoki vagy tejcsoki

Elkészítés:

  1. A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
  2. Egy tálban keverjük össze a nedves hozzávalókat. Egy másikban a száraz hozzávalókat.
  3. Egy műanyag vagy szilikon lapáttal dolgozzuk össze a két tésztát.
  4. A muffin formát vajazzuk ki, béleljük ki muffin papírral.
  5. A papírokba kanalazzunk 1-1 evőkanál tésztát. Tegyük bele az aprított csoki felét, majd 3/4-ig töltsük meg újabb adag tésztával, végül újabb réteg csoki. (A csokit eleve a tésztába is belekeverhetjük.)
  6. Kb. 25 perc alatt készre sütjük.
csokis csok2kmogyoromentes<a

Van a témához kapcsolódó gondolatod? Írd le hozzászólásban

Shopping Cart

Discover more from Életem ételei

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading

Scroll to Top