Zöldséges kuszkusszal töltött csirkemell

Töltsétek bele a köretet a húsba! 🙂 Időt és energiát spórolhattok, ráadásul fel lehet dobni egy megszokott receptet. Nagyon egyszerű és fél óra alatt kész van. A kuszkusz bár igazából búza, mégis érdemes néha lecserélni rá a hagyományos köretet, ugyanis lassan felszívódó szénhidrátokat tartalmaz. Dobjuk fel ropogós salátával és a kedvenc szószunkkal, például egy kis chilivel :), de a kuszkuszhoz a barack is nagyon illik.

Kuszkusszal töltött csirke

Hozzávalók:

        • 2 db csirkemellfilé
        • só, bors
        • 100 g Ataisz zöldséges kuszkusz
        • 1,5 dl víz (vagy leszűrt húsleves, csirke alaplé)
        • 1 kocka vaj
        • olaj a sütéshez

Elkészítés:

  1. A sütőt melegítsük elő 180 fokra.
  2. Forraljunk fel 1,5 dl vizet vagy még jobb, ha van otthon alaplevünk vagy leszűrt húslevesünk. Ha felforrt, kapcsoljuk le, tegyük bele a kuszkuszt és hagyjuk állni 10 percig. Nem kell, hogy teljesen felszívja a vizet, úgy könnyebb lesz a húsba tölteni.
  3. A csirkemellről távolítsuk el a nemkívánatos részeket, majd egy éles késsel könyvszerűen nyissuk szét a filéket úgy, hogy nagy és vékony szeleteket kapjunk. Sózzuk, borsozzuk mindkét oldalát.
  4. Tegyünk a csirkemellekre annyi tölteléket, hogy fel tudjuk tekerni, kb. 1 evőkanálnyit. Tekerjük fel, fogpiszkálóval tűzzük össze, hogy ne essen szét.
  5. Serpenyőben hevítsünk kevés olajat és kb. 6 perc alatt, folyamatosan forgatva pirítsunk ropogós kérget a csirkékre. Majd tegyük hőálló tálba és egy kis kocka vajat rádobva sütőben süssük 15-20 percig.
  6. Tálaláskor kiszedjük a fogpiszkálót, vékony szeleteket vágunk és salátával, esetleg a maradék kuszkusszal tálaljuk.

laktozmentesmogyoromentestojasmenteszsirszegeny

1 thought on “Zöldséges kuszkusszal töltött csirkemell”

  1. Pingback: Életem ételei

Van a témához kapcsolódó gondolatod? Írd le hozzászólásban

Shopping Cart

Discover more from Életem ételei

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading

Scroll to Top