Ezt a pizzát reggel, délben és este is ehetitek. 🙂 Tényleg extra egészséges, nemcsak szénhidrát-és kalóriaszegény, de az emésztésnek is jót tesz. A lenmagot használhatjátok töretként és darálva is. Darálva azért érdemesebb, mert így szívódnak fel a benne lévő hasznos tápanyagok, például az omega-3 zsírsav, vas, kalcium, ami miatt kimondottan ajánlott beiktatni az étrendbe. Nem darálva akkor érdemes fogyasztani, ha végezni szeretnénk egy kis béltisztítást, ugyanis a hegyes kis magok mindent lekapargatnak a bél faláról. Ilyen formában érdemes belekeverni a reggeli joghurtunkba vagy túrókrémbe, esetleg turmixba és nagyon kell figyelni a megfelelő folyadékbevitelre. A pizza mindkét verzióval működik, ropogós, mégis könnyű és bármilyen feltéttel isteni finom. 🙂
Hozzávalók:
-
-
-
25 dkg darált Ataisz lenmag
-
10 dkg reszelt sajt (próbálkozhatunk intenzívebb ízű sajttal)
-
2 tojás
-
csipet só
-
pizzafűszer (opcionális)
-
paradicsomszósz
-
1/2 sárga kaliforniai paprika
-
1/2 piros kaliforniai paprika
-
1/2 zöld kaliforniai paprika
-
1/2 lilahagyma
-
sonka, szalámi vagy kolbász (opcionális)
-
reszelt sajt a tetejére
-
-
Elkészítés:
-
-
-
A sütőt melegítsük elő 200 fokra.
-
A lenmagot daráljuk le, keverjük össze a reszelt sajttal és a felvert tojásokkal, fűszerezzük.
-
Sütőpapírral bélelt tepsin oszlassuk el úgy, hogy egyenlő vastagságú legyen mindenhol (2-3 mm).
-
Süssük elő 8-10 percig.
-
Amíg sül, a zöldségeket vágjuk fel apró kockákra.
-
A pizzatésztát kenjük meg paradicsomszósszal, majd a közepére tegyünk lilahagymát, ha sonkát is teszünk rá, akkor azt is ide, majd köré a különböző színű zöldségekből. Szórjuk meg kevés reszelt sajttal.
-
Tegyük vissza a sütőbe kb. 15 percre.
-
-
Szia, baromira tetszik a cikk 🙂
Örülök neki, köszi!! 😉
Pingback: Életem ételei