Ebédnek is, vacsorának is elkészíthetitek, 10 perc alatt kész. Bármilyen zöldséggel helyettesíthető, én abból válogattam, ami kéznél volt és amitől szép színes lesz, hogy még nagyobb kedvem legyen megenni. A rizstésztát pedig nem tudom megunni, szerintem minden héten étlapon van. 🙂
Hozzávalók:
-
- 2 db csirkemellfilé
- 1 fej vöröshagyma
- 1 sárgarépa
- fél próhagyma
- 4-5 db koktélparadicsom
- friss petrezselyem
- rizstészta
- só, bors
- 1 gerezd fokhagyma
- szójaszósz (elhagyható)
- olívaolaj a sütéshez
Elkészítés:
- A csirkét tisztítsuk meg, vágjuk kockákra. A zöldségeket pucoljuk meg, mossuk meg és vágjuk fel ízlés szerint karikákra vagy kockákra.
- A rizstésztát tegyük forró vízbe kb. 5 percre, majd szűrjük le.
- Serpenyőben forrósítsunk olajat, pirítsuk meg rajta a hagymát. Adjuk hozzá a gerezdekre vágott fokhagymát, majd a csirkemellet. Pirítsuk ropogósra pár perc alatt, sózzuk, borsozzuk.
- Dobjuk hozzá a répát és a paradicsomot, pirítsuk 1-2 percig együtt.
- A végén adjuk hozzá a póréhagymát és a friss, felaprított petrezselymet, ízlés szerint szójaszószt.
- A leszűrt tésztát keverjük a zöldséges csirkéhez és forgassuk össze, vagy tálalhatjuk külön is.
Pingback: Életem ételei