Egyszerű almás palacsintának indult, aztán sütés közben jöttek az ötletek, az almáról eszembe jutott, hogy mennyire imádom a máglyarakást, úgyhogy végül megszületett a máglyarakás palacsintatorta. 🙂 A szénhidrátcsökkentett liszt és az agávé szirup ellenére (csak ez van itthon 🙂 ) még a családnak is ízlett. 🙂 Szerintem pedig egyenesen szuper!
Hozzávalók a palacsintához (10 db):
-
200 g liszt (nálam szénhidrátcsökkentett, de bármilyen más liszt is jó)
-
400 ml tej
-
2 tojás
-
csipet só
-
kevés agávé szirup vagy csipet édesítő/cukor
-
kb. 100 ml szénsavas ásványvíz (annyi, amennyivel elérjük a kívánt sűrűséget)
Hozzávalók a töltelékhez:
-
3 alma
-
egy kis darab vaj
-
fahéj
-
méz vagy agávé szirup
-
2 evőkanál cukormentes baracklekvár
-
durvára darált dió
-
3 tojás fehérje
-
csipet só
Elkészítés:
-
A palacsinta hozzávalóit kézi mixerrel összedolgozzuk, majd kevés olajon palacsintasütőben kisütjük a palacsintákat.
-
Az almapüréhez az almákat megmossuk, meghámozzuk, apró kockákra vágjuk. Egy edényben megolvasztjuk a vajat, hozzáadjuk az almát és a fahéjat, 5-10 perc alatt puhára pároljuk, majd botmixerrel pürésítjük.
-
A palacsintatorta összeállításához egy tálra teszünk egy palacsintát, megkenjük almapürével, majd jöhet még egy palacsinta, nagyon vékonyan lekvár, újabb palacsinta, darált dió és így tovább. Az utolsó palacsintát ne kenjünk meg.
-
A tojásfehérjét csipet sóval kemény habbá verjük, ráhalmozzuk az utolsó palacsintára és megszórjuk darált dióval. 200 fokra előmelegített sütőben 5-8 percig sütjük, amíg megpirul a tojásfehérje.
Kész is. 🙂 Egy szelet 210 kalória és 16g szénhidrát.