Avokádós csicseriborsókém a Panasonic MK-F800 robotgéppel

Nemrég barátainknál voltunk hummuszozni és én amúgy is nagyon szeretem, de most újra előjött az érzés, hogy itthon is csinálni kellene. Az avokádó pedig mostanában gyakran szerepel az étrendemben, sejtettem, hogy a kettő jó lesz együtt (és annál is jobb volt). 🙂 Érdemes ilyen formában is kipróbálnotok. Az elfogultaknak üzenem, hogy a hummuszt először tessék megkóstolni, utána lehet nem szeretni. De ízleni fog. 🙂

IMG_7812

Hozzávalók:

  • 1 konzerv csicseriborsó

  • 1 érett, nagyobb avokádó

  • 2 gerezd fokhagyma

  • bors

  • római kömény

  • ½ lime leve

  • 2 ek. olívaolaj

  • 2 ek. víz

A hozzávalókat tegyük a robotgépbe vagy késes aprítóba és turmixoljuk össze. Az olívaolajat és a vizet a legjobb, ha menet közben tesszük hozzá, hogy a megfelelő állagot be tudjuk állítani. Fél perc alatt kész van.

A kedvenc pita chipsemet készítettem hozzá, de a házi kenyeremre is ezt kentem. 🙂 Ehetitek sokféleképpen, zöldségmártogatósnak, tésztaszósznak, de tehetitek hamburgerbe is a hús vagy zöldségpogácsa és a zöldségek közé. Az édesburgonyával különösen passzolnak, próbáljátok ki édesburgonya chips mellé is.

A Panasonic MK-F800 robotgépe segített nekem az elkészítésében. Őszintén bevallom, hogy nekem nem volt kompakt robotgépem és eddig nem is tudtam, hogy mekkora szükségem van rá. A legjobb barátod lesz a konyhában, nincs olyan, amit ne csinálna meg. Turmixok, krémek, sütitészták, habverés, jégkocka aprítás, fagyikészítés, kelt tészta dagasztás, hús darálás, zöldség aprítás bármilyen formában és még nem teljes a lista.

IMG_7497

A Panasonic robotgépe szép és okos is egyben, megmutatkozik a japán minőség és kultúra. Az ára 90.000,- Ft körül van. Elsőre soknak tűnhet, de a tudását tekintve és a többi hasonló tudású robotgép árával összehasonlítva szerintem elfogadható. Ráadásul hosszú időre társad lesz.

Az érintőüveges programválasztón 5 előreprogramozott funkció közül választhatunk attól függően, hogy mit szeretnénk csinálni:

  1. Húsdarálás

  2. Zöldségaprítás

  3. Fagyasztott gyümölcs, jég turmixolása

  4. Magvakból krém készítése

  5. Salátacentrifugálás

Ezeken kívül két manuális programja is van, az egyik folyamatosan turmixol, a másik pedig szakaszosan.

Összesen 33 funkció és 13 tartozék, amit a külön kis dobozában tudunk tárolni. A tartozékok: késpenge, vékonyan és vastagon szeletelő penge, finom és durva aprítópenge, Julienne penge, dagasztópenge, habverő penge, reszelőpenge, salátacentrifuga, citrusprés, keverőgép, kávédaráló. Ezeken kívül van még hozzá egy daráló és egy turmixgép is.

A használati útmutatója szuper, minden részletesen benne van az összeszereléstől kezdve a tisztításig, valamint azt is leírja, hogy attól függően, hogy mit szeretnél csinálni, mit kell előkészítened és melyik programot válaszd. Ha például krumplipürét szeretnél, vágd kis kockákra a főtt krumplit és használd a szakaszos manuális programot kb. fél percig.  A tapadókorongok segítenek, hogy ne mozduljon el a helyéről a gép. A tisztítása és a szétszerelése egyszerű, tisztítókefét is kapunk hozzá és mosogatógépben is tisztítható.

Volt szerencsém már dolgozni ezzel a géppel, amikor a Panasonic csapattal főztünk tavasszal Lengyelországban. Akkor egy szuperfinom céklasalátát készítettünk, amiről magam sem gondoltam, hogy ilyen finom lesz. 🙂 Ahogy említettem, én nem használtam eddig robotgépet, de egy használat után már kézre állt, tényleg könnyen kezelhető.

A Panasonic reggelim pedig így nézett ki, amit a 3 géppel csináltam. A kenyér a kenyérsütővel, a krém a robotgéppel, a narancslé a gyümölcspréssel. 🙂

Panasonic reggeli

#experiencefresh #lumixculinary #panasonic

 

3 thoughts on “Avokádós csicseriborsókém a Panasonic MK-F800 robotgéppel”

  1. Nagyon köszönöm ezt az írást! Lassú présem már van a Panasonic-tól – imádom! Most ezt a késes robotgépet néztem ki.Kérdésem lenne, hogy a dagasztás hogyan működik ezzel a géppel? Azt próbáltad-e? A többi funkciót nagyon jónak találtam, csak a dagasztásra nem találtam semmi info-t.
    Köszönöm szépen a segítő válaszod! Bea

    1. Bevallom azt nem próbáltam, de videókat néztem róla és szerintem az is jó lehet, sokat bír. A többi funkciója nekem is tetszett, szerintem jó kis gép

  2. Pingback: Életem ételei

Van a témához kapcsolódó gondolatod? Írd le hozzászólásban

Shopping Cart

Discover more from Életem ételei

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading

Scroll to Top