Gyümölcsös joghurttorta sütés nélkül (hozzáadott cukor nélkül)

Nagy joghurtos vagyok, aki ismer az tudja, néha még az agyukra is megyek vele. Már régóta ki akartam próbálni egy joghurtos tortát, sok-sok gyümölccsel és most kapóra jött, mivel a sütőt igyekszem kerülni nyáron és előnyben vannak a hűtött desszertek. Ami eddig visszatartott az a zselatin. Kevés dologgal vagyok rosszban a konyhában, de az egyik ilyen a zselatin. Nem tudom elmondani, hány túrótortám végezte úgy, hogy kanalaztuk. 🙂 Úgyhogy ennek is izgalommal álltam neki és szurkoltam magamnak, amikor kiszedtem a formából. Végül nem is lett rossz, úgyhogy el tudjátok képzelni, hogy tapsoltam és mosolyogtam (lehet egy-két kacagást is elejtettem és egy hangos igent).

 Joghurttorta (2)

Hozzávalók:

  • 2 doboz (2*180g) görög joghurt

  • por édesítő ízlés szerint (3-4 ek.)

  • 1 tasak zselatin

  • 1 dl meleg tej

  • vanília aroma

  • 25-30 dkg gyümölcs (friss és fagyasztott is lehet)

    Érdemes minél színesebb gyümölcsöket választani: sárgának pl. mangó vagy barack, zöldnek a kivi vagy szőlő, kéknek szeder vagy áfonya, pirosnak málna, eper, meggy, ribizli stb. ,bármi amit szerettek.

Elkészítés:

  1. A joghurtot kikeverjük a por édesítővel és a vanília aromával.

  2. Egy szilikonos (vagy fóliával kibélelt) sütőforma aljára tesszük a gyümölcsök felét, a másik felét belekeverjük a joghurtba.

  3. A zselatint elkészítjük a meleg tejben, folyamatosan kevergetve kicsit hűtjük, majd amikor szilárdulni kezd, összekeverjük a joghurttal.

  4. A joghurtot beleöntjük a sütőformába, elegyengetjük.

  5. Hűtőbe tesszük egy éjszakára vagy a fagyasztóba és fél-1 órával a fogyasztás előtt vegyük ki.

Ez a mennyiség egy őzgerincformára vagy hasonló méretű sütőformára elég. Ha kuglóf formát használtok, mehet a dupla adag.

Natúr joghurttal nem működik, mert az nagyon vizes, viszont akinek csak az van otthon és vállalkozó szellemű, annak itt egy videó arról, hogyan kell natúr joghurtból görög joghurtot készíteni: Görög joghurt videó

 Joghurttorta (1)

 

cukormentesglutenmentesmogyoromentesnyarnyerstavasztojasmentes

3 thoughts on “Gyümölcsös joghurttorta sütés nélkül (hozzáadott cukor nélkül)”

  1. Én sima natúr joghurttal szoktam csinálni és szuper működik. Így, hogy nem hangsúlyozta ki, hogy bármilyen édesítőszer használható, de ez a mai világban már természetes. Szívesen feltöltöm újra a 2017.06.20-i képet is.

    1. Nagyon örülök, hogy sikerült! Nekem natúr joghurttal a sok leve miatt nem szokott annyira jó lenni, bár az gyakrabban van itthon. Megköszönném, ha küldene róla képet!
      Szép estét! Judit

  2. Pingback: Életem ételei

Van a témához kapcsolódó gondolatod? Írd le hozzászólásban

Shopping Cart

Discover more from Életem ételei

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading

Scroll to Top