Imádom az egyszerű gyümölcsös piskótákat, nincs velük sok munka és mégis szuper a végeredmény. Ez a süti szerintem nagyon finom lett, frissen a legjobb, tovább valószínűleg nem is marad meg. 🙂 Ha mégis, akkor egy délutáni tea vagy kávé mellé nagyszerű desszert ötlet. Zellei Tündinél láttam az ötletet. 😉
Hozzávalók:
-
10 dkg puha margarin
-
8 dkg édesítőszer (eritrit)
-
3 tojás
-
15 dkg liszt, ebből 10 dkg rizsliszt, 5 dkg zabliszt
-
1 tk. sütőpor
-
csipet só
-
vanília aroma
-
1 citrom reszelt héja
-
200 g erdei gyümölcs
Elkészítés:
-
A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
-
Egy tálban a puha vajat habosra keverjük az édesítővel, majd egyenként hozzáadva a tojásokat tovább verjük.
-
Belekeverjük a citromhéjat, vaníliát, csipet sót.
-
Hozzáadjuk a sütőporral elkevert liszteket és alaposan összekeverjük.
-
20-22 cm-es szilikonos vagy sütőpapírral bélelt formába öntjük a masszát, a tetejét megszórjuk a felolvasztott, lecsepegtetett és enyhén belisztezett vagy por édesítőbe beforgatott erdei gyümölcsökkel.
-
40 percig sütjük.