Mondtam már, hogy imádok reggelizni??! Hétvégén vagy szabadnapon vagyok a legkreatívabb, amikor kényelmesen van idő mindenre. Már készültem nekiállni a szokásos banánpalacsintának, amikor úgy éreztem, hogy azt most annyira nem kívánom. Túl émelyítő nekem, pedig én aztán szeretem az édességet. Azt vettem észre az internetes banánpalacsinta fotókon, hogy még leöntik juharsziruppal is. Képtelen vagyok elhinni, hogy ezt meg bírja enni valaki.
Szóval a banánpalacsinta helyett jött a túrós zabpalacsinta és nekem első kóstolásra kedvencem lett. Első nap 4 kis palacsintából csináltam tornyot, megkentem a rétegeket cukormentes mogyorókrémmel és egy jó adag friss áfonyát ettem hozzá. Másnap kikevertem túrót natúr joghurttal, citromlével, kevés édesítőszerrel és ezzel kentem meg a palákat. Áfonyát és cukormentes meggykompótot ettem hozzá. Megvan egyszerre a fehérje, a szénhidrát és a gyümölcs. Imádok reggelizni! 🙂
Hozzávalók 1-2 adaghoz:
-
2 tojás
-
50 g zabliszt vagy darált zabpehely (érzékenyeknek gluténmentes)
-
80 g zsírszegény túró
-
csipet só
-
csipet fahéj
-
1 tk. kókuszzsír
-
kevés tejjel lehet lazítani, ha túl sűrű
-
ízlés szerint édesítőszer (én a töltelék édessége miatt nem tettem bele)
Elkészítés:
-
A tojásokat egy tálban lazán felverjük.
-
Hozzákeverjük a túrót és villával szétnyomkodjuk.
-
Hozzákeverjük a többi hozzávalót és mixerrel vagy akár villával eldolgozzuk.
-
Egy palacsintasütőt kevés kókuszolajjal kikenünk, felforrósítunk és beleöntünk kicsit kevesebb, mint fél merőkanálnyi palacsintát. Egyszerre 3-4 palacsinta is elfér egymás mellett.
-
1-2 percig sütjük mindkét oldalát.
Pingback: Életem ételei