Az egyik kedvencem lett az utóbbi időben ez a kis golyó, már többször elkészült és nem bírom megunni. Nálam a család a mérce, ők kritikusak az egészséges édességekkel szemben, de ezt még ők is szerették. 🙂 Ha nincs kedved a répatortával bajlódni vagy csak egy gyors és egészséges nasira vágysz, akkor hajrá. Tényleg pillanatok alatt kész van.
A receptet megtaláljátok a Kifőztük magazin áprilisi számában.
Hozzávalók kb. 15 db golyóhoz (2,4 dl-es csészével mérve):
-
10 db datolya
-
1 csésze zabpehely (gluténmentes)
-
2 db közepes sárgarépa
-
¾ csésze dió
-
½ teáskanál fahéj
-
½ teáskanál szerecsendió
-
csipet gyömbér
-
1 teáskanál citromlé
-
reszelt citromhéj
-
csipet só
-
vaníliakivonat
A forgatáshoz:
-
½ csésze dió
-
2 evőkanál eritrit
A datolyát legalább fél órára vízbe áztatjuk, majd kimagozzuk. A sárgarépát megmossuk, megpucoljuk és lereszeljük. A hozzávalókat aprítógépbe tesszük és krémes masszává dolgozzuk. A masszából golyókat formázunk, majd az eritrittel elkevert dióban meghempergetjük. Fogyasztásig hűtőben, jól zárható dobozban tároljuk.
Pingback: Életem ételei