Próbálkoztam már korábban is süti a sütiben különlegességgel (Meglepetés a muffinban):) , most elkészült a húsvéti verziója. Könnyű elkészíteni, viszont azt nem mondom, hogy nem időigényes, de hát nézzetek rá, megéri. 🙂 El tudom képzelni egy masszívabb, mondjuk egy kevert tésztával, de a piskótát is szépen ki lehetett szúrni. Ezzel aztán bátran lehet kísérletezni, variálni akár a külső, akár a belső formát.
A recept megjelent a Kifőztük magazin áprilisi számában is.
Hozzávalók egy 25cm-es, téglalap alakú sütőformához
A kakaós piskótához:
-
6 db szobahőmérsékletű tojás
-
6 púpozott evőkanál eritrit
-
6 evőkanál teljes kiőrlésű tönkölyliszt
-
1 evőkanál kakaó
-
0,5 teáskanál sütőpor
-
csipet só
A vaníliás piskótához:
-
6 db szobahőmérsékletű tojás
-
6 púpozott evőkanál eritrit
-
6 púpozott evőkanál fehér tönkölyliszt
-
0,5 teáskanál sütőpor
-
fél citrom leve és héja
-
vaníliakivonat
-
csipet só
Elkészítés:
-
A kakaós piskótához a tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját habosra keverjük az édesítővel. A fehérjét csipet sóval kemény habbá verjük.
-
Hozzákeverjük a fehérjéhez a tojássárgáját, majd beleszitáljuk és óvatosan eldolgozzuk a sütőporral elkevert lisztet és a kakaót.
-
Kivajazott és sütőpapírral bélelt sütőformába tesszük, 180 fokra előmelegített sütőben 25 percig sütjük.
-
Kihűtjük a piskótát, majd kb. 1-1,5 cm-es szeleteket vágunk belőle és a szeletekből nyuszi formájú sütikiszúróval nyuszikat készítünk.
-
A vaníliás piskótához a tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját habosra keverjük az édesítővel, a vaníliakivonattal, belekeverjük az alaposan megmosott citrom levét és héját. A fehérjét csipet sóval kemény habbá verjük.
-
Hozzákeverjük a fehérjéhez a tojássárgáját, majd beleszitáljuk és óvatosan eldolgozzuk a sütőporral elkevert lisztet.
-
Kivajazott és sütőpapírral bélelt sütőforma aljára öntünk egy keveset a tésztából, ráhelyezzük szorosan egymás mellé a nyuszi figurákat, hogy ne dőljenek el, majd ráöntjük a tészta többi részét is.
-
180 fokos sütőben 35-40 percig sütjük.