Lassan visszatérő receptnek számít, de imádom, nem tudom megunni ezeket a kis sütés nélküli energiafalatokat. Pont annyira édes, amennyire szeretem, kipipálhatom a nassolás utáni vágyamat, energiát ad, nagyon gyorsan kész van. Igaz ugyan, hogy bűntudat nélkül falhatjuk, de azért a mennyiségre ebből is érdemes odafigyelni. Mondjuk a csoki szerintem annyira megdobja, hogy ebből egy kis szelet pont elég…egy ideig. 🙂
Hozzávalók:
-
1 csésze datolya
-
1 csésze aszalt vörös áfonya és sárgabarack (vagy más aszalt gyümölcs)
-
1 csésze darált mandula
-
1 tábla étcsoki
Elkészítés:
-
A datolyát áztassuk be vízbe legalább egy fél órára, amíg kicsit megpuhul, majd magozzuk ki.
-
A datolyát, aszalt gyümcsöket és a darált mandulát tegyük aprítógépbe, dolgozzuk össze masszává.
-
A masszát tegyük sütőpapírral bélelt formába, ez lehet egy sütőforma is vagy egy ételtartó doboz. Egyengessük el, hogy mindenhol ugyanannyi legyen, legkönnyebb egy vizes kanállal.
-
Tegyük hűtőbe vagy akár fagyasztóba legalább egy fél órára.
-
Az étcsokit olvasszuk meg mikróban vagy vízgőz felett. Hűtsük ki.
-
A hűtött aszalt gyümölcs masszára öntsük rá a kihűlt étcsokit, majd tegyük vissza a hűtőbe legalább egy órára.
-
Szeleteljük, amikor a csoki már teljesen megdermedt.
Pingback: Életem ételei