Brokkolis-csirkés rizstészta

Egyre többször főzök rizstésztával, nagyon megszerettem. 3 perc alatt kész van és majdnem mindenhez használható ugyanúgy, mint bármilyen más tészta. Diétába és gluténmentes étrendbe is illeszthető, a gluténmentes tésztáknál én jobban szeretem az állaga miatt. Íze viszont nem nagyon van, úgyhogy nem kell óvatosan bánni a fűszerekkel és a szósszal. A szójaszósszal vagy az intenzív olajokkal (például mogyoróolaj) nagyon összepasszolnak. Most egy 10 perc alatt elkészíthető ebédet mutatok vele.

img_2148

Hozzávalók (ízlés szerint eltérhet):

  • 200g rizstészta

  • 1 csirkemell filé

  • 200 g brokkoli

  • 1 marék szeletelt mandula

  • 1 marék reszelt sajt

  • só, bors, ételízesítő

Egy edényben forraljunk vizet, sózzuk, ételízesítőt is tegyünk bele, majd a fagyasztott vagy ha friss, akkor a megmosott és rózsáira szedett brokkolit adjuk hozzá, főzzük 4-5 percig. A brokkolit szűrjük le, majd ugyanebben a vízben 3-4 percig főzzük a rizstésztát. Akár egyszerre is lehet főzni a brokkolit és a tésztát.

Közben egy száraz, forró serpenyőben pirítsunk szeletelt mandulát, szedjük ki egy tálba és ugyanebben a serpenyőben, forró olajon süssük meg a kockákra vágott, ízlés szerint fűszerezett csirkemellet.

A tészta vizét egy-két merőkanálnyi kivételével szűrjük le, keverjük bele a csirkét, ízlés szerint locsoljuk meg szójaszósszal. Ennél a pontnál feldobhatjuk tejszínnel, kókusztejszínnel, joghurttal vagy tejföllel is, hogy krémesebb legyen. Én csak reszelt sajtot tettem rá, ami szépen beleolvadt, a szeletelt mandulát pedig rászórtam tálaláskor.

Gyors, egyszerű, egészséges, laktató ebéd. 🙂 A mandula helyett mogyorót is használhattok, nagyon feldobja az ízét.

zsirszegenytojasmentesglutenmentescukormentespaleo

1 thought on “Brokkolis-csirkés rizstészta”

  1. Pingback: Életem ételei

Van a témához kapcsolódó gondolatod? Írd le hozzászólásban

Shopping Cart

Discover more from Életem ételei

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading

Scroll to Top