Paleo reggeli burger

Hívhatjuk paleo szendvicsnek, burgernek vagy angol reggeli muffinnak is. Mindenesetre egy nagyon finom és laktató fehérjebomba reggeliről van szó. Elég nehéz megvárni, amíg elkészül, főleg ha éhes az ember, de megéri. 🙂 Legalább hétvégén kényeztesd magad egy ilyen reggelivel. 😉 Én egyet tudtam csak megenni és délig bőven kitartott.

paleo-szendvics-4

Hozzávalók 2 szendvicshez:

  • 20 dkg darált pulykahús

  • só, bors

  • 2 tojás

  • reszelt sajt (kb. 2 evőkanálnyi)

  • késhegynyi sütőpor

  • 1 dl víz

  • 2 szelet sonka vagy bacon

  • 2 szelet sajt

  • ízlés szerint saláta, paradicsom, hagyma

  • vaj, olaj vagy kókuszzír a sütéshez

Elkészítés:

  1. Először a tojásokat készítjük el. A tojásokat egy tálba öntjük és felverjük. Sózzuk, borsozzuk, elkeverjük benne a reszelt sajtot és a sütőport.

  2. Egy serpenyőben vajat olvasztunk. Fogunk két kerek desszertgyűrűt (tulajdonképpen egy kerek rozsdamentes acél kiszúró formáról van szó, konyhafelszerelési boltban kapható), beletesszük a serpenyőbe és beleöntjük a gyűrűbe a felvert tojásokat.

  3. 1-2 percig süssük, majd öntsünk alá 1 dl vizet és fedő alatt, közepes lángon hagyjuk megsülni. Kb. 20 perc kell neki, közben pótoljuk a vizet, nehogy leégjen. Így fognak kinézni:

    paleo-szendvics-3paleo-szendvics-2

  4. Közben elkészítjük a húspogácsát. A darált húsból a desszertgyűrűhöz hasonló méretű kiszúró formával pogácsákat formázunk. Sózzuk, borsozzuk.

  5. Egy serpenyőben kevés olajat hevítünk és 3-3 perc alatt megsütjük a húspogácsák mindkét oldalát. Ezután még 200fokra előmelegített sütőbe tesszük őket 5 percre. Így biztosan átsülnek, de jó szaftosak maradnak.

  6. Ugyanebben a serpenyőben megpirítjuk a sonkákat. Kb. 1 perc alatt kész is vannak.

  7. Már csak az összeállítás marad. Ha kész van a tojás, kettévágjuk, mint egy zsemlét. Beleteszünk egy húspogácsát, rá egy szelet sajtot, a sonkát és jöhetnek a zöldségek.

  8. Friss salátával fogyasszuk.

Tipp: ha nincs desszertgyűrűd, máshogy is elkészítheted a tojásokat. Kör alakú kiszúró formát is használhatsz, de sütőben is elkészítheted szuflé formában sütve (ezzel vigyázat, mert hajlamos összeesni) vagy akár muffin formában. Ha ezek sincsenek, akkor bármilyen tetszőleges sütőformában megsütheted és utána egy kör alakú kiszúróval vagy akár egy pohárral kör alakúra formázhatod.

paleo-szendvics-1

glutenmentespaleo

Van a témához kapcsolódó gondolatod? Írd le hozzászólásban

Shopping Cart

Discover more from Életem ételei

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading

Scroll to Top