Nyáron, egy balatoni cukrászdában találkoztam a Tátra csúccsal és odáig voltam érte. Már akkor elképzeltem gesztenyésen és most jutottam el oda, hogy el is készítsem. Lehet, hogy nem olyan szép, mint a cukrászdában, de nagyon finom. 😉 Könnyű piskóta, gesztenyés krém és csokimáz. 🙂 Nem nehéz elkészíteni, de azért maszatolós, viszont minden munkát megér. Ünnepekre, vendégeknek vagy csak úgy…
Hozzávalók:
A piskóta alaphoz 1 adag ebből: Aprósüti 3 hozzávalóból, csokis-lekvárosan (gluténmentes, cukormentes)
A gesztenyés krémhez:
-
50 dkg gesztenyemassza
-
25 dkg puha margarin
-
5-6 ek. porcukor / por édesítő ha cukrozott gesztenyemasszát használunk, duplája ha cukormenteset
-
1 ek. rumaroma
A csokiöntethez:
-
20 dkg vaj/margarin
-
20 dkg étcsokoládé
Először elkészítjük a piskótalapunkat, kör alakú formákat készítve. Más recept is használható, például linzer tészta, de nekem ez nagyon bevált és ehhez a recepthez illik is.
A masszához a puha gesztenyét, a szobahőmérsékletű margarint, a porcukrot vagy édesítőt és a rumaromát mixerrel alaposan összedolgozzuk, majd simacsöves habzsákba töltjük (vagy csak levágunk a zacskó végéből egy cm-t) és a piskótára kúpot nyomunk. Ha kész lesz, már nem fog ilyen viccesen kinézni. 😉
Egy tálcára sütőpapírt teszünk, rátesszük a sütiket és hűtőbe tesszük legalább egy fél órára. Addig vízgőz felett megolvasztjuk az étcsokit a margarinnal. Kicsit kihűtjük, majd kanállal a sütikre csurgatjuk. Visszatesszük a hűtőbe dermedni és akár 10 perc múlva fogyasztható is.
Szia, megkérdezhetem, ebből mekkora adag lesz? Köszi, Lilla 🙂
Szia! Jogos, ezt tényleg nem írtam hozzá. 20-25 db biztosan lett belőle.
Pingback: Életem ételei