Pisztráng és Bor Fesztiválon jártunk Tapolcán:)

Tegnap Tapolcán jártunk a Pisztráng-és Borfesztiválon, amit idén 6. alkalommal rendeztek meg. Egy ismerősünk ajánlotta és az előző évek fényképei alapján nekünk is megtetszett, úgyhogy bepattantunk a kocsiba kalandra készen. 😉 Csak ajánlani tudom mindenkinek, nagyon jól éreztük magunkat. Tapolca gyönyörű hely, a fesztiválra láthatóan sokat készülnek, rengeteg program van 3 napon át. Végig élőzene, zenés fellépők, kirakodóvásár népművészeti és kézműves termékekkel, gyerekeknek is folyamatosan készülnek programokkal. És természetesen sok sok étel. 🙂

A fesztivál főszereplője a pisztráng, amit többféleképpen is elkészítenek. Kérheted ropogósra sütve, füstölve, bundázva, tökmagosan, mézes-mandulásan. Mi ropogósat ettünk vargánya mártással és repetáztunk is, olyan finom volt. 🙂 Pedig aki ismer az tudja, hogy finnyás vagyok ami a halakat illeti és eddig még pisztrángot se ettem. Azoknak is volt bőven választék, akik nem szeretik a halat. Grill csirke, sült hús, saláta, lángos, kenyérlángos, házi rétesek, kürtőskalács, sajtkülönlegességek, hamburger, sonka, szalonna, kolbász, gourmet finomságok (pl. lazactatár) és még ki tudja mit hagytam ki.

A pisztráng kóstolás mellett a helyi és Balaton-felvidéki borokból és pálinkákból is kóstolhatunk. Mivel én voltam a sofőr, csak a mustról tudok nyilatkozni, de az nagyon finom volt. 🙂

A pisztráng, mint megtudtam, az egyik legérzékenyebb hal, de a tapolcai tiszta forrásvizek szerencsére alkalmasak a tenyésztésére. A halak különösen egészségesek, rendszeresen be kellene illesztenünk az étrendünkbe. Szerintem egy ilyen rendezvény arra is jó, hogy megismerkedjünk új halfajtákkal. Én nem ismertem a pisztrángot, de étteremben bátran választom majd és annak is utánajárok hogyan tudom itthon elkészíteni.

Nagyon hangulatos amúgy, hogy az egész rendezvény szabadtéren, a Malom-tó partján van (és a tó tele van kacsákkal és különleges halakkal 🙂 ), ráadásul most az idő is nagyon kellemes volt. Írjátok be a jövő évi naptárba, október első hétvégéje Tapolca. 😉

A rendezvény honlapja: http://pisztrangfesztival.hu/

pisztrang-fesztival-7

pisztrang-fesztival-8

pisztrang-fesztival-9

pisztrang-fesztival-3

pisztrang-fesztival-4pisztrang-fesztival-6

pisztrang-fesztival-5

pisztrang-fesztival-1

pisztrang-fesztival-2

pisztrang-fesztival-11

pisztrang-fesztival-13

pisztrang-fesztival-14

pisztrang-fesztival-12

 

 

1 thought on “Pisztráng és Bor Fesztiválon jártunk Tapolcán:)”

  1. Kedves Judit, ez igazán szép mondat: A pisztráng, mint megtudtam, az egyik legérzékenyebb hal, de a tapolcai tiszta forrásvizek szerencsére alkalmasak a tenyésztésére. Azt neked nem mondták el, hogy ennek ellenére nem tenyésztik és ezen a híres fesztiválon román és ukrán fogast árulnak tapolcaiként? És nyakunkon a szigligeti ukrán-süllő fesztivál is! De mit szólnak mindehhez a fogyasztóvédők? 🙁

Van a témához kapcsolódó gondolatod? Írd le hozzászólásban

Shopping Cart

Discover more from Életem ételei

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading

Scroll to Top