Aprósüti 3 hozzávalóból, csokis-lekvárosan (gluténmentes, cukormentes)

Nekem “ez az a süti”. Ti is ismeritek azt a sütit, amiért újra és újra kimész a konyhába, csak még egyért. Amit egy jó könyv vagy egy jó film mellett szívesen elropogtatsz. Amit kis dobozban mindig a táskádban tartasz, hogy kéznél legyen. Na jó, az utolsót csak kitaláltam. 🙂 De értitek. Nekem ez az a süti.

Az alapötletet a babapiskóta adta, ezért is készült babapiskóta formában is, de a kör alakú talán még jobb. A habkönnyű, ropogós piskóta, a lekvár és a csoki íze együtt valami fantasztikus. Gyorsan elkészül, de még gyorsabban fogy. Én már két adagot eltüntettem. (persze nem egyszerre) 🙂

Aprósüti (1)

Hozzávalók az aprósütihez / babapiskótához:

  • 4 tojás

  • 0,5 csésze (85-90 g / 3 evőkanál) eritrit vagy más édesítőszer

  • 1 csésze (100 g) rizsliszt

A töltelékhez:

  • (cukormentes) lekvár

A díszítéshez:

  • olvasztott étcsokoládé

A sütőt előmelegítjük 160 fokra.

A tojásokat különválasztjuk. A fehérjét csipet sóval habbá verjük, amikor már majdnem kemény a hab, hozzákeverjük az édesítőszer felét és tovább verjük. A sárgáját a maradék édesítővel habosra keverjük, majd óvatosan hozzáadjuk a felvert tojásfehérjét. Alaposan elkeverjük, majd hozzáadjuk a lisztet is. A kész masszánkat, ami egy lágy, aranyságra tészta lesz, habzsákba töltjük és sütőpapírral vagy szilikonos sütőlappal bélelt tepsibe nyomkodjuk. Kör alakú lapokat vagy babapiskótát is formázhatunk belőle. Lehetőleg azonos méretűek legyenek, hogy később össze lehessen őket illeszteni.

IMG_9892

12-15 percig sütjük, majd kihűtjük.

A kihűlt sütiket összepárosítjuk. Az egyik felét vékonyan megkenjük lekvárral, rátesszük a másik felét, majd belemártjuk az olvasztott étcsokiba úgy, hogy kb. a fele érjen bele. Néhány percen belül fogyasztható is.

Hűtőben tároljuk. Ebből a mennyiségből nekem 2 tepsire való lett.

Aprósüti (2)

cukormentescsokis csok2kglutenmenteslaktozmentesmogyoromentes

5 thoughts on “Aprósüti 3 hozzávalóból, csokis-lekvárosan (gluténmentes, cukormentes)”

  1. Pingback: Gesztenyés Tátra csúcs (gluténmentes) | Életem ételei

  2. Pingback: Életem ételei

    1. Értem az észrevételt, viszont a recept a babapiskótáról szól, ami 3 összetevőből áll: tojás, liszt, cukor/édesítő. A dekoráció már extra. De lekvárral és csokival már valóban 5. Szerintem így is az egyik legegyszerűbb édesség. 🙂

Van a témához kapcsolódó gondolatod? Írd le hozzászólásban

Shopping Cart

Discover more from Életem ételei

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading

Scroll to Top