Tavaly sikerült összebarátkoznom a spárgával és bár imádom a lágy tojásos verziót, idén mégis valami újdonsággal szerettem volna kísérletezni. Többen is meghozták a kedvem a palacsintába tekert verzióhoz. Eddig nem nagyon ettem sós palacsintát, de ebben nagyon összepasszolnak az ízek. Tiszta ízharmónia a tányéron. 🙂
Kisildi a Vigyázz, Kész, Főzz 78. fordulójára a tavasz zöldségei-gyümölcsei-virágai témát választotta, úgyhogy ezt a receptet neki is szánom.
Hozzávalók a palacsintához (kb. 10 db):
-
1 csésze rizsliszt
-
1 csésze tej (laktózmentes)
-
¼ csésze szódavíz
-
2 tojás
-
csipet só
-
1 ek. kókuszolaj
-
2 szelet pármai sonka
-
petrezselyem, kapor
Hozzávalók a töltelékhez palacsintánként:
-
3-3 db zöldspárga
-
2-2 db pármai sonka (vagy bacon, füstölt sonka, lazac)
A palacsintához a hozzávalókat mixerrel alaposan összekeverjük és a szokásos módon kisütjük.
Palacsinta variációkat itt is találtok: 7 variáció palacsintára + töltelék ötletek
A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A spárgát megtisztítjuk a következő módon: megmossuk, az aljából 1-2 cm-t levágunk, a nagyobb pikkelyeket szintén levágjuk. Zöldspárgánál nem muszáj meghámozni az egészet, a fehérnél ajánlott. Főzés előtt néhány percre tegyük nagyon hideg vízbe, hogy a színe megmaradjon. Én gőz fölött szoktam párolni kb. 10 percig, így roppanós marad.
Egy sütőtálat vajjal kikenünk. Egy-egy palacsintába teszünk két szelet sonkát, három spárgát és szorosan feltekerjük. A palacsintákat egymás mellé helyezzük a sütőtálban és körülbelül 10 percig sütjük, hogy a sonka is megpiruljon és összeérjenek az ízek.
Zöldfűszeres, fokhagymás joghurttal és friss salátával tálaltam. Passzol még hozzá a sajtszósz és a hollandi mártás is.
Pingback: Reggeli ötletek – Majd hétfőtől
Pingback: Életem ételei