Lisztmentes diós répatorta citromos mázzal

Ez az első saját répatortám. Az egyik helyi kávézóban nagyon finomat ettem néhány hete, talán már hónapja is és azóta a listámon van. A húsvét most egy jó alkalomnak ígérkezett, hogy belevágjak, ráadásul nagyon aranyos marcipán répákat is sikerült vennem. Ez a recept számomra ismét beigazolta, hogy valami liszt és cukor nélkül is lehet legalább olyan finom (ha nem finomabb), mint a hagyományos.

Répatorta

Hozzávalók:

  • 30 dkg répa

  • 15 dkg darált dió

  • 5 dkg darált mandula

  • 8 dkg édesítőszer

  • 4 tojás

  • 1 tk. szódabikarbóna

  • 1,5 tk. mézeskalács fűszerkeverék

  • 1 citrom héja

  • 0,5 cirom leve

A krémhez:

  • 125 g natúr krémsajt

  • 60 g vaj (szobahőmérsékletű)

  • 80 g por édesítő (eritritet használtam)

  • egy csepp vanília aroma

  • fél citrom vagy narancs leve

  • díszítésnek marcipán répák

A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A répát nagylyukú reszelőn lereszeljük. Én szeretem, ha minél apróbb, ezért még aprítóba is beleteszem. Egy tálban összekeverjük a darált diót, mandulát, édesítőszert, szódabikarbónát, a fűszereket és a reszelt répát. Egy másik tálban felverjük a tojásokat, hozzáadjuk a citrom levét és héját. Az egészet összekeverjük, szilikonos vagy kivajazott tepsibe öntjük és 25-30 percig sütjük.

Amikor kihűlt, sütikiszúróval köröket vágunk belőle.

A krémhez mixerrel összekeverjük a (hideg!) hozzávalókat, majd megkenjük vele az egyik kör alakú sütit, ráhelyezünk még egy sütit, majd még egy réteg krém jön a tetejére. Díszítsük marcipán répával, apróra  vágott dióval, vagy akár reszelt citromhéjjal is.

Gyönyörűek és isteni finomak lettek.

A recept a Hegyvidék Bevásárlóközpont húsvéti recept pályázatára készült.

A krémhez szükséges krémsajtot, valamint a marcipán répákat a Delizia Gourmet&More-ban szereztem be.

cukormentesglutenmentestavasz

11 thoughts on “Lisztmentes diós répatorta citromos mázzal”

  1. Pingback: Életem ételei

Leave a Reply to Életem ÉteleiCancel reply

Shopping Cart

Discover more from Életem ételei

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading

Scroll to Top