Ez az első saját répatortám. Az egyik helyi kávézóban nagyon finomat ettem néhány hete, talán már hónapja is és azóta a listámon van. A húsvét most egy jó alkalomnak ígérkezett, hogy belevágjak, ráadásul nagyon aranyos marcipán répákat is sikerült vennem. Ez a recept számomra ismét beigazolta, hogy valami liszt és cukor nélkül is lehet legalább olyan finom (ha nem finomabb), mint a hagyományos.
Hozzávalók:
-
30 dkg répa
-
15 dkg darált dió
-
5 dkg darált mandula
-
8 dkg édesítőszer
-
4 tojás
-
1 tk. szódabikarbóna
-
1,5 tk. mézeskalács fűszerkeverék
-
1 citrom héja
-
0,5 cirom leve
A krémhez:
-
125 g natúr krémsajt
-
60 g vaj (szobahőmérsékletű)
-
80 g por édesítő (eritritet használtam)
-
egy csepp vanília aroma
-
fél citrom vagy narancs leve
-
díszítésnek marcipán répák
A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A répát nagylyukú reszelőn lereszeljük. Én szeretem, ha minél apróbb, ezért még aprítóba is beleteszem. Egy tálban összekeverjük a darált diót, mandulát, édesítőszert, szódabikarbónát, a fűszereket és a reszelt répát. Egy másik tálban felverjük a tojásokat, hozzáadjuk a citrom levét és héját. Az egészet összekeverjük, szilikonos vagy kivajazott tepsibe öntjük és 25-30 percig sütjük.
Amikor kihűlt, sütikiszúróval köröket vágunk belőle.
A krémhez mixerrel összekeverjük a (hideg!) hozzávalókat, majd megkenjük vele az egyik kör alakú sütit, ráhelyezünk még egy sütit, majd még egy réteg krém jön a tetejére. Díszítsük marcipán répával, apróra vágott dióval, vagy akár reszelt citromhéjjal is.
Gyönyörűek és isteni finomak lettek.
A recept a Hegyvidék Bevásárlóközpont húsvéti recept pályázatára készült.
A krémhez szükséges krémsajtot, valamint a marcipán répákat a Delizia Gourmet&More-ban szereztem be.
Pingback: Életem ételei