Elsőre úgy néz ki, mint egy átlagos muffin, de amikor beleharapsz vagy kettévágod…ott a meglepi. 🙂 Eleinte olyan nehéznek tűnt, alig mertem megcsinálni. De ha én meg tudtam, mindenkinek menni fog. Valentin-napra, évfordulóra vagy csak ha meg akarsz valakit lepni 😉
Hozzávalók:
-
2,5 csésze liszt/rizsliszt
-
fél csomag sütőpor
-
csipet só
-
egy csepp vanília aroma
-
¾ csésze vaj
-
1 csésze édesítőszer
-
3 tojás
-
1 csésze tej
-
piros ételfesték
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Ha nem szilikonos muffinformát használunk, béleljük ki muffin-vagy sütőpapírral.
A vajat keverjük habosra a cukorral/édesítővel, majd adjuk hozzá a tojásokat egyesével, mindegyiket alaposan elkeverve, végül egy csepp vanília aromát. Egy másik tálba öntsük a lisztet, a sütőport, sót, keverjük el. Dolgozzuk össze a nedves és száraz hozzávalókat, a kanállal vagy lapáttal többször keverjük át az egészet, az aljáról is. Végül öntsük hozzá a tejet, fél csészényit egyszerre, fokozatosan elkeverve. Még egyszer alaposan dolgozzuk át a masszát.
A tésztából kb. másfél csészényit szedjünk ki és tegyük külön tálba. Ehhez öntsünk 2-3 csepp piros ételfestéket, és keverjük el. Folyamatosan keverve addig tegyük cseppenként, amíg a kívánt színt el nem érjük. A masszát öntsük egy kisebb sütőformába és süssük kb. 20 percig. Amikor kihűlt, egy minél kisebb, szív alakú kiszúró formával vágjunk belőle szíveket.
A muffin sütőformába tegyünk két evőkanállal a nyers tésztánkból, majd rá egy szívet. Tegyünk rá még annyi tésztát, amennyi ellepi. Azért kell minél kisebb kiszúró forma, hogy a szív lehetőleg ne lógjon ki a muffin formából. Utólag még kicsit megigazgathatod a szívet, mert ha nem elég sűrű a tészta, sütés közben hajlamos eldőlni. 🙂 25-30 percig süssük, amíg a széle aranybarna lesz.
Visszajelzés: Húsvéti piskóta meglepetéssel | Életem ételei