Egy hamburger is lehet egészséges, csak néhány apró változtatásra van szükség. Bolti húspogácsa helyett csináljunk otthon darált húsból, kókuszzsírban kisütve. A hamburgerzsemlét cseréljük le mondjuk barna zsemlére, de ez lehet paleo vagy gluténmentes zsemle, ki ahogy étkezik. De helyette tehetjük a húspogácsát két ropogós salátalevél vagy két szelet paradicsom közé is. És persze sok friss zöldség mellé. Szerintem otthon bulisabb is elkészíteni, plusz azt teszünk bele amit csak szeretnénk. A végeredmény valami fantasztikus lett…
Hozzávalók:
-
0,5 kg pulyka darált hús
-
0,5 fej lilahagyma apróra vágva
-
1-2 gerezd fokhagyma apróra vágva
-
só, bors
-
friss petrezselyemzöld
-
oregánó, bazsalikom, majoránna
-
kókuszzsír / olaj a sütéshez
-
hamburgerzsemle (nálam gluténmentes)
A hozzávalókat összekeverjük egy tálban, golyókat formázunk belőle, kb. 6-8 darabot. A golyókat kissé kilapítjuk, hűtőben állni hagyjuk.
Serpenyőben kevés olajat forrósítunk, majd beletesszük a húspogácsákat, enyhén lenyomkodjuk. Pár percig nagy lángon sütjük, majd közepes lángon 5-5 percig mindkét oldalát.
Amikor kész, kivesszük a húspogácsákat és ugyanebben a serpenyőben kicsit megpirítjuk a zsemle belsejét.
Ezután jöhetnek a rétegek a zsemlére: saláta, húspogácsa, sajt, lilahagyma, uborka, paradicsom és a szósz.
Nálam a szósz most a következőképp készült: 1 evőkanál majonéz és 1 evőkanál ketchup összekeverve.
Hasábburgonyával és/vagy káposztasalátával a legjobb.
Jó étvágyat! 🙂