Gyümölcsös kosárkák paleosan és hagyományosan

A gyümölcstorták nálam benne vannak a top 3 legszebb édességben. A klasszikus linzeres verziójától a nyersen át a paleoig mindegyik nagyon guszta és finom. Sokféleképp variálhatók és minél gyümölcsebb, annál jobb. Szerencsére most rengeteg gyümölcs van itthon, élmény volt díszítgetni.

Gyümölcsös kosárka

A család hagyományosat kapott, ehhez kész mézes kosárkákat vettem a boltban, ők pedig megtöltötték vaníliás pudinggal és kedvükre dekorálhatták gyümölccsel. Sokat nevettünk a végeredményen, mosolygós arctól kezdve fogsorig minden készült. 🙂

Klasszik gyümis kosárka

Hozzávalók a paleo tésztához:

  • 1 csésze finomra darált mandula vagy mandulaliszt

  • 2 evőkanál olvasztott kókuszzsír

  • csipet só

  • 1 teáskanál méz (elhagyható)

  • 1 tojás

A mandulát és a sót összekeverjük, majd hozzáadjuk a mézet, kókuszzsírt és a felvert tojást. Villával jól összekeverjük, majd vizes kézzel belenyomkodjuk a kókuszzsírral kikent sütőformákba. 180 fokon 10-12 percig sütjük, majd kihűtjük.

paleo kosárkaEgy részét kókuszkrémmel töltöttem meg, amihez 200 ml kókusztejet összekevertem kb.80g kókuszreszelékkel és ½ ek. útifű maghéjjal. Készült vaníliapudingos töltelék is (laktózmentes tejjel és 1ek. xilittel).

Ezután jöhet rá a sok gyümölcs, bármilyen lehet, fagyasztott is, konzerv is. Most friss ribizli és áfonya került rá.

Gyümölcsös kosárka Gyümölcsös kosárka

cukormentesglutenmenteslaktozmentesnyarpaleotavasz

3 thoughts on “Gyümölcsös kosárkák paleosan és hagyományosan”

  1. Szia!
    Megprobáltam elkészíteni a kosárkákat, de valamiért abszolút nem sikerült. Nem jött ki a formából, nagyon törékeny lett. Szerinted mitől lehetett ez? Mindent ugy csináltam, ahogy leírtad.
    Köszönöm a választ!

    1. Azt tudom elképzelni, hogy túl vékony lett a tészta. Az alját és a szélét is kicsit vastagra kell hagyni, hogy elbírja a tölteléket. Ez sajnos nem egy linzer erősségű tészta, nem bír el annyit. Vagy lehet, hogy picit tovább sütötted, mint kellett volna neki és kiszáradt, kemény lett, ezért tört el (nekem szerintem emiatt tört le az egyiknek a széle). A 10 és 15 perc sütés között is óriási a különbség, ezt a kekszeknél veszem észre mindig. 10 perc után már figyelni kell és amikor barnul a széle akkor ki kell venni, utána szárad még egy kicsit. A formából nekem kipattant, úgyhogy mást ötletem nincs. Sajnálom, hogy nem sikerült, pedig jó kis süti. Köszönöm, hogy írtál!

  2. Pingback: Életem ételei

Van a témához kapcsolódó gondolatod? Írd le hozzászólásban

Shopping Cart

Discover more from Életem ételei

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading

Scroll to Top