Zabpelyhes-meggyes süti

Ezzel a sütivel már van néhány közös sztorink, az elmúlt években jó párszor megsütöttem, sokszor sikerült nagyon jól, néhányszor kevésbé jól és olyan is volt, hogy nem akart megsülni. Talán emiatt nem a kedvencem, valamiért mindig újra és újra megsütöm, biztos mert olyan szép. 🙂 Amikor jól sikerül, akkor viszont tényleg megéri.

Zabpelyhes meggyes süti 2

Az eredeti receptet a Mézeséleten találtam:

http://mezeselet.blogspot.hu/2013/04/zabpelyhes-epres-pite_6.html

Hozzávalók:

  • 14 dkg zabliszt / rizsliszt / gluténmentes lisztkeverék (zabliszttel volt eddig a legjobb)

  • 10 dkg zabpehely (finomra darált)

  • 2 tk. sütőpor

  • 10-15 dkg édesítőszer

  • 2,5 dl joghurt/tej

  • 1 tojás

  • 1,5 dl olaj / 15 dkg vaj vagy kókuszzsír

  • gyümölcs ízlés szerint

Összekeverjük egy tálban a nedves hozzávalókat: a tojást, a joghurtot, a vajat/olajat/kókuszzsírt, majd hozzáadjuk a sütőport. Adjuk hozzá a lisztet, a zabpelyhet és az édesítőt. Keverjük jól össze, majd öntsük 25-35 cm-es tortaformába vagy tepsibe (ha nem szilikonos, akkor kivajazott). A tetejére tegyünk gyümölcsöt, amit előtte forgassunk meg kevés lisztben, hogy ne áztassa el a sütit. Előmelegített sütőben, 180 fokon süssük 40-45 percig.

 Zabpelyhes süti

cukormentes

5 thoughts on “Zabpelyhes-meggyes süti”

  1. Megcsinaltam! 🙂 Igaz szilvaval es fahejat is tettem bele, de vegre egy zabpelyhes recept ami atsult! Legalabb is nekem az elso :))) koszonom szepen a tippet, szuper a blog 😉

  2. Pingback: Életem ételei

  3. Nagyon köszönöm,hogy megosztottad ezt a receptet!Imádom!Fagyasztott erdei gyümölcsöt teszek rá.

Van a témához kapcsolódó gondolatod? Írd le hozzászólásban

Shopping Cart

Discover more from Életem ételei

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading

Scroll to Top