Brokkolipüré 10 perc alatt

Gyors, egyszerű, finom, egészséges, mindenmentes. Így tudnám összefoglalni ezt a zöldségkrémet, amihez csak zöldségre és fűszerekre van szükség. Ideális vacsorára szendvicsfeltétnek, hús mellé köretnek vagy akár zöldségmártogatósnak.

Brokkolipure

Miért együnk brokkolit? Gazdag vitaminokban, ásványi anyagokban. Jótékony hatású bizonyos rákbetegségek megelőzésében. Immunerősítő, bőrfiatalító, szépségmegőrző, csonterősítő, magas vérnyomás ellen is igazi gyógyszer. És ez csak néhány a sok értékes tulajdonsága közül.

Tudom, hogy sokan nem szeretik, bevallom én se minden formájában, de szerintem csak meg kell találni a hozzá illő fűszerezést vagy párosítást. Például a sajt és a mandula szerintem tökéletes kiegészítői. Ma viszont egy nagyon egyszerű és finom pürét készítettem belőle.

Hozzávalók:

  • brokkoli

  • só, bors, fokhagyma, szerecsendió, friss petrezselyem

A brokkolit forrásban lévő, sós vagy ételízesítős vízben 5-10 perc alatt puhára főzzük. Fagyasztott brokkolinak elég az 5 perc, frissnek 10 perc, utóbbi esetben a rózsáit pár perccel később tegyük bele, mint a szárát.

Szűrjük le, ha szükséges, villával nyomkodjuk ki belőle a maradék vizet.

Adjunk hozzá fokhagymát, sót, borsot, szerecsendiót, petrezselymet és botmixerrel pürésítsük.

Kész is van. Tálaljuk és ízlés szerint fogyasszuk.

Sokan krémesítik olajjal, tejföllel, majonézzel vagy natúr joghurttal. Adhatunk hozzá citromlevet is. Szerintem passzol még hozzá a sajt, a mandula és a fenyőmag.

cukormentesglutenmenteslaktozmentesmogyoromentespaleotojasmentesveganzsirszegeny

5 thoughts on “Brokkolipüré 10 perc alatt”

  1. Pingback: Brokkolikrém – vitaminbomba a reggeli pirítósra | Életem ételei

  2. Tudva, hogy a Magyarok nem főznek egészségesen. Mivel tudod alátámasztani, hogy a brokkolit percig kell főzni? A brokkolit egyáltalán nem kell főzni, mert a főzés a halálát jelenti.

    1. A brokkolit valóban lehet nyersen fogyasztani és sokáig főzni nem ajánlott, de a pár perc párolással nem veszik el a vitamintartalma és nem teszünk benne kárt. Tény, hogy főzést írtam, párolást kellett volna, most már én is így csinálom, vízgőz felett. Nyersen is fogyaszthatja, aki úgy szereti, csak jó alaposan mossa át.

      1. Biztos nem bírnám megenni nyersen.. Miért kell mindig mindenbe belekotni? Aki nyersen szereti egye úgy, aki még nem az pl a recept szerint elkészített változatban… Köszi a receptet!

  3. Pingback: Életem ételei

Van a témához kapcsolódó gondolatod? Írd le hozzászólásban

Shopping Cart

Discover more from Életem ételei

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading

Scroll to Top