Zabkenyér

Rajtam kívül már más is kísérletezik a családban gluténmentes receptekkel (nagy örömömre), aminek az egyik eredménye ez a zabkenyér. Finom, ropogós, könnyen szelhető és érezhetően jobban érzem magam amióta ezt esszük, úgyhogy nálam nagy sikere van. És az a finom kenyér illat, amíg sül…
Zabkenyér

 

Az elkészítése:

Nagyon kevés, kb. 1 dkg élesztőt megfuttatunk langyos vízben, majd 10 percig hagyjuk kelni. Hozzáöntünk 40dkg zablisztet, 2 csipet sót, ízlés szerint tökmagot, szezámmagot, lenmagot. Hozzáöntünk annyi langyos vizet, hogy jó sűrű, krémes állaga legyen. Fél óráig tovább kelesztjük. Majd kijavazott vagy szilikonos sütőformában 180 fokon 45 percig sütjük.

laktozmentesmogyoromentestojasmentesvegan

13 thoughts on “Zabkenyér”

Van a témához kapcsolódó gondolatod? Írd le hozzászólásban

Shopping Cart

Discover more from Életem ételei

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading

Scroll to Top