Ribizlis piskóta rizsliszttel és zabliszttel (gluténmentes, cukormentes)

Ezt a finomságot anyu varázsolta elénk a vasárnapi ebéd után és szokás szerint pillanatok alatt elpusztítottuk. Az édes piskóta a savanykás ribizlivel együtt valami mennyei. A recept a nagyon egyszerű klasszikus vizes piskóta, a lisztet és a cukrot lecserélve.

Ribizlis piskóta

Hozzávalók:

  • 24 dkg xilit

  • 24 dkg liszt (most 15 dkg rizsliszt, többi zabliszt)

  • 6 ek. víz

  • 4 tojás

  • fél cs. sütőpor

  • 30-40dkg friss vagy fagyasztott gyümölcs

Egy tálban elkeverjük a 15dkg lisztet és az édesítőszert 6 evőkanál vízzel. Hozzáadjuk a 4 tojássárgáját, habosra keverjük. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a masszánkhoz, végül hozzákeverjük a maradék lisztet sütőporral elkeverve.

Kivajazott, lisztezett (vagy szilikonos) tepsiben egyenletesen elsimítjuk, a tetejére pedig gyümölcsöt szórunk. A gyümölcs mennyisége ízlés szerint változhat, kb. 30-40dkg. Fontos, hogy a gyümölcsöt előtte lisztben (most rizslisztben) forgassuk meg, hogy ne áztassa el a sütit és ne csússzon le az aljára.

180 fokon kb. 25 percig, tűpróbáig sütjük. Vizes késsel vágjuk fel, közben próbáljuk nem megenni az egészet (nem könnyű).

cukormenteslaktozmentesmogyoromentesnyar

Szólj hozzá!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s