Fűszeres és sajtos húsgolyók sütőben sütve

 Amikor először készítettem fasírtot, órákig le voltam sokkolva, hogy ez milyen egyszerű és gyors, azóta is le vagyok minden alkalommal. Ez a húsgolyó pedig még azon is túltesz, 5-10 perc előkészület, a sütőben pedig 20-25 perc kell neki és kész. Épp ezért ideális akár egy gyors ebédnek vagy hidegen, zöldségekkel, pálcikára szúrva, vendégváró falatnak. Gluténmentes és paleo étrendbe is illeszthető.

IMG_1362.jpg

Hozzávalók:

    • fél kg darált hús (én pulykát használtam)

    • 1 tojás

    • 1 fej vöröshagyma

    • 2 gerezd fokhagyma

    • 5dkg reszelt sajt (opcionális)

    • ízlés szerint fűszerek: só, bors, pirospaprika, oregánó, bazsalikom vagy fasírt fűszerkeverék

Az apróra vágott vöröshagymát kevés olajon üvegesre párolom, majd hagyom hűlni. Addig összekeverem a darált húst, a tojást, a fokhagymát, a fűszereket és aki szeretne, reszelt sajtot. (Szerintem nagyon megdobta az ízét.) Hozzáadom a kihűlt vöröshagymát és kézzel jól összegyúrom. Vizes kézzel apró golyókat formálok belőle és sütőpapírral bélelt tepsibe helyezem. Előmelegített 180 fokos sütőben 20-25 percig sütöm. És kész. 🙂 Paradicsomszósszal, hasábburgonyával, salátával isteni, vagy akár krumplipürével, tésztával is.

glutenmenteslaktozmentesmogyoromentespaleozsirszegeny

12 thoughts on “Fűszeres és sajtos húsgolyók sütőben sütve”

  1. Felidéződött bennem az IKEA húsgolyó viszont…. ez sokkal finomabbra sikerült. 😀 Párom nem győzte dicsérni…. krumplifőzelékhez készítettem el amit nem sóztam meg túlságosan és a sós sajtos fűszeres húsgolyókkal nagyon ütős kombó lett. Köszönöm a receptet!

  2. Pingback: Batyuban sült húsgolyók póréhagymás krumplipürével | Életem ételei

Van a témához kapcsolódó gondolatod? Írd le hozzászólásban

Shopping Cart

Discover more from Életem ételei

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading

Scroll to Top