Amerikai palacsintát általában hétvégi reggelinek készítek, ez olyan tipikus ágyban-reggeli. 🙂 A vanília pudingot nagyon szeretem, főleg gyümölcspürével kísérve, most épp fagyasztott eprem volt otthon. Összetettem hát amim volt és varázsoltam egy szuper reggelit. Ízbomba, mégis teljesen egészséges. Minden összetevője cukormentes és most fehér tönkölylisztet használtam a palacsintához. Bár ez búzaliszt, mégis egészségesesbb választás a magas fehérje és ásványi anyag tartalom miatt, lassabb felszívódású. A képen úgy tűnhet, hogy ez egy adag, de 2-3 étkezésre is elég. 🙂
Hozzávalók a palacsintához:
-
200 g fehér tönkölyliszt
-
fél csomag sütőpor
-
csipet só
-
1 ek. édesítőszer
-
1 tojás
-
5 dkg olvasztott vaj
-
3 dl tej
Elkészítés:
-
A liszthez hozzákeverjük a sütőport, a sót és az édesítőszert.
-
A tojást felverjük egy tálban, hozzáöntjük a tejet és a kihűlt olvasztott vajat, majd habverővel simára keverjük.
-
Hozzáadjuk a lisztet és alaposan összeforgatjuk.
-
Kevés olajjal kikent forró serpenyőbe kis halmokat teszünk és mindkét oldalát 1-2 percig sütjük.
Hozzávalók a pudinghoz:
-
1 csomag vaníliás pudingpor
-
tej
-
édesítőszer
A pudingport a csomagoláson leírtak szerint készítsük el.
Hozzávalók a chia lekvárhoz:
-
200 g eper
-
2-3 ek. méz
-
2 tk. chia mag
-
ha friss epret használunk, akkor kevés víz
Elkészítés:
-
Az epret kevés vízzel, vagy ha fagyasztott, akkor saját levével és a mézzel egy edényben forraljuk fel és főzzük néhány percig, amíg összeesik a gyümölcs.
-
Hagyjuk kihűlni.
-
Botmixerrel pürésítsük simára, ha szeretnénk, de ki is hagyhatjuk ezt a lépést.
-
Keverjük bele a chia magot és tegyük egy éjszakára a hűtőbe.
-
Másnap tegyük jól zárható üvegbe és hűtőben tároljuk.
Pingback: Életem ételei